Back

Miljøpris til Nofir AS

August 20, 2016

Fiskeridirektoratets Miljøpris for 2014 ble i tirsdag tildelt selskapet Nofir AS.

Nofir AS har etablert og driver et system for innsamling av kassert og tapt utstyr fra fiskeri- og havbruksnæringene.

Miljøprisen har vært delt ut siden 2007 og prisen kan deles ut til enkeltpersoner, bedrifter eller organisasjoner som bidrar til å gjøre fiskeri- og havbruksnæringene mer bærekraftige.

Prisen skal synliggjøre innsats innen fiskeri og havbruk som har eller kan ha miljømessig gevinst og dermed bidra til økt bærekraft i fiskeri- og havbrukssektoren.

Prisen ble delt ut til daglig leder Øistein Aleksandersen i Nofir AS av fiskeriminister Elisabeth Aspaker og fiskeridirektør Liv Holmefjord på Nor-Fishing i Trondheim i dag.

Velkjent problem
Det er et velkjent problem at fiskerinæringen er en kilde til forurensning av forskjellig slag på havet og på kysten.

Årets vinner av Miljøprisen har gjennom flere år utviklet og etablert et system for å ta vare på og gjenvinne kasserte redskaper og utstyr fra fiskeri- og havbruksnæringen.

Det som før ofte havnet på havets bunn eller langs strendene våre blir nå i stor grad tatt vare på og gjenvunnet til nye produkt.

«Vinn–vinn situasjon»
– Dette er et svært godt miljøtiltak, som også skaper arbeidsplasser både her i landet og i land med høy arbeidsledighet. Det er et godt eksempel på en såkalt «vinn–vinn situasjon»: Næringene blir kvitt et problem og problemet blir til nye produkt, sa fiskeridirektør Liv Holmefjord da prisen ble delt ut.

Nofir AS holder til i Bodø, men har etablert et landsdekkende system for innsamling av kassert utstyr.

http://www.kystogfjord.no/nyheter/forsiden/Miljoepris-til-Nofir-AS