Fikk se hvordan bikinier og bildeler blir til av kassert redskap

Flere samarbeidspartnere fikk bli med Nofir og Aquafil på innsiden av materialgjenvinningsprosessen.

Aquafil, deleier i Nofir og produsent av ECONYL® – et resikulert nylon som brukes av alt fra Gucci til Adidas og H&M – åpnet dørene til sin fabrikk i Slovenia for Nofir og samarbeidspartnere.

Med på turen var 18 deltakere fra mer enn 12 av Nofirs samarbeidspartnere i inn- og utland, deriblant AKVA-group, Grieg Seafood, Hampidjan, Fiskeridirektoratet, Handelens Miljøfond, Retura og Egersund Island.

Formålet: å se hvordan redskap innsamlet og gjenvunnet av Nofir blir til filament, og dermed nye produkter igjennom Aquafils prosess.

Jostein Iversen, bærekraftsrådgiver i Grieg Seafood søker opp og sporer nylonnøter via QR-kode i Slovenia. Foto: Nofir

Jostein Iversen, bærekraftsrådgiver i Grieg Seafood var med på turen og forteller at det var et viktig innblikk i arbeidet de gjør innenfor bærekraft og gjenvinning:

– For Grieg er det viktig å kunne følge materialstrømmen og ha sporbarhet på alle deler av verdikjeden. Det var fint å se Aquafil sin produksjon og alle de ulike produktene som gjenvunnet nylon kan bli til. Det motiverer til å fortsette arbeidet på dette feltet.

Også Anne-Line Skjelstad, ansvarlig for blå næring hos Retura, forteller at det er viktig for dem å se med egne øyne hvor avfallet de håndterer ender opp – og at det finnes et bruksområde for mye av det.

– Det var givende å få et innblikk i verdikjeden. At det er transparens på hvor materiale ender opp fra vi tar det inn som avfall til det blir om til nye produkter er veldig positivt.

Flere nyheter

♻️ Join our newsletter

Join our newsletter and be the first to know about what happens in our world.