På utkikk etter bærekraftige nett? Nofir lanserer flere nye 

Etter flere forespørsler utvider vi sortimentet med mange nye produkter laget av fiskeri- og oppdrettsredskap. 

Det nærmer seg to år siden Nofir begynte å lage nett av fiskeriredskap med støtte fra Handelens Miljøfond. Hittil har vi oppsirkulert mange tusen kvadratmeter nett fra fiskeriene til alt fra containernett til fotballmålnett, for mange ulike typer virksomheter, og interessen for sirkulære produkter fortsetter å øke.  

Nylig ble lastenett, hengekøyer og badminton-nett lagt til for å tilby bærekraftige alternativer i disse kategoriene. I nettbutikken vår finner man nå 18 ulike produkter – som hver for seg kommer i mange ulike størrelser.  

 
– Mange bedrifter, organisasjoner og ulike typer virksomheter ønsker å bli mer bærekraftige, og trenger håndfaste bevis på dette arbeidet. Å velge nett fra Nofir tilsvarer en reduksjon i klimagassutslipp på 90%, sier daglig leder i Nofir, Øistein Aleksandersen. 

Nofir lanserer nå flere nye typer nett, og Aleksandersen sier at man i teorien kan oppsirkulere fiskeriredskap til det aller meste – særlig innenfor nett. 

– Dette er håndfaste bevis på at fiskeriene blir mer sirkulære, slik som alle næringer er nødt til å bli. På sikt kommer vi til å utvide tilbudet vårt ytterligere med mål om at så mange nett som mulig oppsirkuleres, da dette er det klart beste alternativet fra et bærekraftsperspektiv. 

Visste du at? 

Flere nyheter

♻️ Abonnér på vårt nyhetsbrev

Bli med i vårt nyhetsbrev, og bli den første til å vite hva som skjer i vår verden.