Egersund Net har gjenvunnet nær 17.000 tonn igjennom Nofir

Samarbeid siden 2010 har gitt stor avkastning

Egersund Net har i nærmere 12 år samarbeidet med Nofir om innsamling og gjenvinning av redskap.

På disse årene har Egersund Net, eid av Akva Group, levert ifra seg nærmere 17 000 tonn – hele 16 907 269 kg redskap til Nofir.

Ifølge Nofirs LCA tilsvarer dette miljøbesvarelser tilsvarende 51 200 tonn CO2, og 26 100 tonn olje-ekvivalenter spart fra miljøet.

Førstnevnte tilsvarer om lag 465 000 flyreisende fra Oslo til London. Av de innleverte materialene har så mye som 78% blitt materialgjenvunnet for å få en ny runde i kretsløpet. Der blir det først til granulat eller filamenter, som igjen kan brukes i nye produkter som tepper, bildeler, tekstiler eller møbler.

– Dette er helt fantastiske tall og Egersund Nets bidrag har vært en stor del av Nofirs totale mengde innsamlede redskap igjennom disse årene. Det er takket være slike partnerskap at vi når stadig nye høyder for hvor mye vi klarer å gjenvinne. At den store brorparten av dette blir til nye produkter er ekstra moro, sier daglig leder i Nofir, Øistein Aleksandersen.

Glenn Mo er daglig leder i Egersund Net og sier at gjenvinning er en viktig del av både deres og Akva Groups bærekraftsstrategi. Fra tidligere har man fått på plass verdens første havbruksmerd i resirkulerte materialer, så vel som isoporfrie merder og andre bærekraftige nyvinninger.

– Vi jobber aktivt for å redusere vårt miljøavtrykk i alle prosesser og for å bidra til en forbedring i hele bransjen. At vi kan gå fram som et godt eksempel på gjenvinningssiden er veldig gledelig, og noe vi kommer til å fortsette å jobbe mye med, sier Mo.

Flere nyheter

♻️ Abonnér på vårt nyhetsbrev

Bli med i vårt nyhetsbrev, og bli den første til å vite hva som skjer i vår verden.