04 mai 2023
Nye klimatall: blå gjenvinning bedre enn antatt
Les mer
08 mar 2023
Dekker hundretusenvis av kvadrat med gjenvunnet oppdrettsredskap
Les mer
23 feb 2023
Gjenvinner mer oppdrettsredskap enn noen gang tidligere
Les mer
27 jan 2023
Vil du bli en del av teamet vårt?
Les mer
24 jan 2023
Nofir lanserer unik nettbutikk-satsning
Les mer
23 jan 2023
Fikk se hvordan bikinier og bildeler blir til av kassert redskap
Les mer
11 jan 2023
Gjennombrudd for gjenvinning av oppdrettsnøter
Les mer
12 des 2022
Landet kjempekontrakter i utlandet
Les mer
14 nov 2022
Fishing For Litter går mot slutten – etterspør flere fartøy
Les mer
08 nov 2022
Miljødirektoratet ønsker å legge avfallsansvaret over på produsentene
Les mer
– Dette blir et veldig viktig bidrag til et prosjekt vi har tenkt lenge på. Både beløpet i seg selv, men også det at Handelens Miljøfond har tro på arbeidet vi allerede gjør, og planlegger å iverksette nå, betyr mye, sier daglig leder Øistein Aleksandersen.
De har fått to av de 110 millioner kronene Handelens Miljøfond har delt ut i høst for å redusere plastens miljøproblemer.
Ifølge fondets hjemmesider tildeles pengene basert på soliditet, miljøeffekt og gjennomføringsevne i prosjektene. Prosjekt som får støtte, må i tillegg bidra mot miljøfondets tre hovedformål:
– Et prosjekt folk vil merke
Aleksandersen vil ikke røpe for mye om prosjektet Nofir nå skal i gang med, men forteller at det blir et arbeid mange forhåpentligvis vil legge merke til.
– Vi lander nå detaljene i prosjektet med en egen prosjektleder i tillegg til Handelens Miljøfond selv. Det vil være snakk om direkte gjenbruk av kassert fiskeriredskap på en måte som folk vil merke.
Utgangspunktet, forteller han, er at mye av redskapet som i dag gjenvinnes allerede holder en høy kvalitet som det er. Dermed kan det ha mange bruksområder, og det er ett av disse Nofir nå skal satse på for fullt.
– Innen fiskeri finner vi noen av de dyreste og beste nettene som eksisterer, eksempelvis Dynema-nett som er tre ganger sterkere enn stålwire. Når disse er samlet inn av oss er det fordi de ikke er egnet til fisking lengre, men det betyr ikke nødvendigvis at de ikke kan få et nytt liv.
Prosjektet skal ifølge Nofir bidra til en reduksjon i jomfruelig plast på 15 000 kg, gjenbruk av nærmere 15 000 kg plast og reduksjon i klimagasser på 108 000 kg CO2-ekvalienter.
– Vi ser fram til å komme ordentlig i gang med prosjektet, og tror også næringa vil bli veldig fornøyd når de ser at det finnes nye, kreative og bærekraftige bruksområder for redskapet de leverer til oss.