Satser på bærekraft: – De eneste nettene av sitt slag

Utstyrsforhandleren fra Bodø satser på containernett av fiskenett.

– Dette er de eneste nettene av sitt slag, sier Espen Løkås, salgssjef og medeier i HL Maskinutstyr fra Bodø. Løkås har jobbet en årrekke i anleggsbransjen, og var med å etablere selskapet i 2019.

De leverer en rekke ulike maskiner og utstyr til blant annet maskinentreprenører og bygg- og anleggssektoren.

Tidligere i år valgte de å investere i bærekraftige containernett, noe Løkås mener treffer tidsånden riktig.

– Det er en forbruksvare som det går mye av hos mange ulike bedrifter som vi jobber med. Sånn sett er det en stor fordel at nettene, som skiftes ut relativt ofte, er gjenbruk av fiskenett. Det er i tillegg ei næring alle i fylket vårt har et eierskap til, og det blir et tydelig eksempel på bedre bruk av ressurser, sier Løkås, og legger til:

– Så lenge nettene holder høy kvalitet, noe disse gjør, så er det en stor fordel at de er et mer bærekraftig alternativ.

Daglig leder i Nofir, Øistein Aleksandersen, tror entreprenører som HL Maskinutstyr kan ha mye å tjene på å gå over til mer bærekraftige alternativer fremover.

Gjenbrukte nett fra Nofir har en klimabesparelse på 90% CO2e, målt mot nett lagd på jomfruelig plast. Utslippene er nær utelukkende knyttet til strømforbruket til maskinene som brukes i prosessen med å sy om, og omgjøre fiskenett til blant annet containernett.

– Vi begynner å få en god portefølje med fornøyde brukere av nettene våre. Espen har lang erfaring fra, og god kontakt med de bransjene vi ønsker å satse på med dette prosjektet, og det er et viktig godkjent-stempel for oss at de velger oss til å levere containernett til dem, sier Aleksandersen.

→ Kjøp containernett her

Flere nyheter

♻️ Abonnér på vårt nyhetsbrev

Bli med i vårt nyhetsbrev, og bli den første til å vite hva som skjer i vår verden.